Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Příjem dotace 1.D je ohrožen u sedmi členů ZO ČSV Mníšek pod Brdy

21. 11. 2020

Příjem dotace 1.D je ohrožen u sedmi členů ZO ČSV Mníšek pod Brdy. Český svaz včelařů, z.s. jakožto žadatel o dotaci 1.D podal dne 27. října 2020 k Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu (SZIF) souhrnnou žádost za téměř 52 tisíc chovatelů. V pondělí 16. listopadu 2020 prostřednictvím datové schránky obdržel Český svaz včelařů od SZIF podnět k doplnění a nápravě části požadavků, jež podali koneční příjemci prostřednictvím svazu. V případě naší organizace jde o sedm členů. Termín k nápravě je do 3. prosince 2020. 

Letos poprvé se uskutečňuje administrace dotace 1.D přes SZIF. Letos poprvé jsou kontrolovány a srovnávány údaje chovatele uvedené v požadavku s jejich údaji uvedenými v ústřední evidenci (ÚE) včelstev vedené Českomoravskou společností chovatelů, a.s. (ČMSCH). Řádná evidence včelstev je podmínkou pro poskytnutí dotace 1.D. O poskytnutí dotace bude vydáno rozhodnutí a finanční prostředky obdrží koneční příjemci až v lednu 2021. Změn oproti dosavadnímu procesu administrace 1.D je víc než dost. Podrobnosti najdete na stránkách ČVS, včetně příslušných seznamů. Odkaz je zde:

https://www.vcelarstvi.cz/aktuality/prijem-dotace-1-d-je-ohrozen-u-6-649-chovatelu-szif-vyzyva-chovatele-k-naprave-nedostatku/?fbclid=IwAR1G6iI-_sw3HAiWqvAtpAi2orW1lbydbR-L1yR6jpPhwi7br89MtsJ63lk

Je v zájmu zmíněných sedmi členů ZO ČSV Mníšek pod Brdy, aby chyby napravili.